Vindueshåndtag

Vinduehåndtag på en bil

Har du en ældre bil, hvor der ikke er elektroniske vinduesoprul, så skal du have vinduehåndtag til din bil. Vinduesgreb er de runde eller knopformede metal- eller plastikstykker, som du bruger til at rulle dine vinduer op og ned. Håndtaget er fastgjort til en metal- eller plastikstang, som er forbundet med vinduets mekanisme. For at sænke eller hæve dine bilruder manuelt skal du blot dreje håndtaget med eller mod uret, indtil det når den ønskede position. Sørg for ikke at overspænd ikke håndtaget, da dette kan beskadige vinduesmekanismen. Hvis du har bemærket, at dine bilruder ikke går op eller ned så let som tidligere, kan det skyldes et defekt eller slidt vindueshåndtag.

SØG PÅ NUMMERPLADE

Udskiftning af vindueshåndtag

Udskiftning af vindueshåndtaget er et let arbejde, der ikke kræver noget specialværktøj og kan være gøres i et par enkle trin. Først skal du finde vindueshåndtaget på indersiden af din bildør. Når du har fundet det, kan du fjerne det ved at dreje håndtaget mod uret, indtil det går helt af. Derefter er det eneste, der er tilbage, at erstatte det med et nyt, som kan købes i enhver bil reservedelslager. Sørg for, at det nye håndtag har samme størrelse og design som det, du lige har fjernet, så det passer korrekt i vinduesmekanismen. Til sidst skal du fastgøre håndtaget med et par skruer, og så er du færdig! Med en hurtig løsning som denne vil du kunne rulle dine bilruder op eller ned på ingen tid.

Vinduehåndtag med lås

Man kan få vindue håndtag med låse for ekstra sikkerhed. Disse håndtag er designet til at være vanskelige at fjerne fra indersiden af bildøren, så du behøver ikke at bekymre dig om, at nogen bryder ind i din bil. For at bruge et vindueshåndtag med lås skal du blot indsætte nøglen og dreje den mod uret, indtil den klikker på plads. Håndtaget forbliver nu låst sikkert på plads, indtil du sætter nøglen i og drejer den igen i den modsatte retning. Sørg for at opbevare nøglen på et sikkert sted, så du nemt kan få adgang til den, hvis du skal låse bilruden op. Med vindueshåndtag med lås kan du nyde ekstra ro i sindet i visheden om, at dine bilruder er forsvarligt låst, når de ikke er i brug.

Vindue håndtag med tap

Det er smart at købe et vindue håndtag med et godt tap hoved, da dette kan hjælpe med at forhindre, at håndtaget glider, når du hæver eller sænker bilruderne. Men hvis du ønsker at tilføje et ekstra lag sikkerhed, skal du kigge efter vinduesgreb, der leveres med en pin-mekanisme. En pin er en lille stang eller skrue, der stikker ud fra håndtaget og passer ind i et hul i dørkarmen. Dette gør det det er svært at fjerne håndtaget uden en nøgle, hvilket giver ekstra beskyttelse mod tyve. Derudover er disse stifter ofte designet med en buet form, der gør det nemt og sikkert at montere dem på bildøren. Med vindueshåndtag med stifter kan du være sikker på, at dine bilruder forbliver låst, selv når de er parkeret